Ammattilaiset
Keikat ja konsertit
Palkinnot

Suomen Musiikintekijöiden Pro Musiikintekijät –kunniamaininta myönnettiin Savoy-teatterille

Suomen Musiikintekijät ry kiittää vuosittain tahoa, joka on toiminnallaan edistänyt suomalaisen kevyen musiikin asemaa. Tänä vuonna kunniamaininnan saa Helsingissä sijaitseva Savoy-teatteri.

Savoy-teatteri on ollut erottamaton osa sekä pääkaupunkiseudun että koko Suomen musiikkikulttuuria yli 35 vuoden ajan. Historiallinen konserttisali on palvellut koko olemassaolonsa ajan muusikkoja ja musiikintekijöitä ennakkoluulottomasti genreen, asuinpaikkakuntaan tai kansallisuuteen katsomatta. Savoy-teatteri on kerännyt mainetta ja tunnustusta myös maamme rajojen ulkopuolelta.

”Helsinkiläisille musiikkiyleisöille Savoy edustaa viimeisiä vetovoimaisia valonpilkkuja keskustan alueella, jossa konserttipaikka toisensa jälkeen on joutunut sulkemaan ovensa. Savoyn rohkea poikkitaiteellinen ohjelmapolitiikka on vaalinut diversiteettiä jo vuosikymmeniä ennen kuin kyseinen sana ilmestyi koristelemaan päättäjiemme juhlapuheita tai kaupunkistrategioita. Toivommekin, että tieto suomalaisten musiikintekijöiden tunnustuksesta tavoittaa nyt myös ne pöydät, joissa päätetään konkreettisesti tämän Helsingin kruununjalokiven tulevaisuudesta”, toteaa Suomen Musiikintekijöiden hallitus palkintoperusteluissaan.

Savoy-teatterin johtaja Päivi Loponen-Kyrönseppä kiittää Suomen Musiikintekijöitä huomionosoituksesta.

”Savoy-teatterin henkilökunta kiittää ja iloitsee siitä, että pitkäjänteinen työmme elävän musiikin mahdollistajana ja tuottajana on huomioitu. Savoy-teatterin tehtävä on monipuolistaa maamme taide- ja kulttuurikenttää. Tarjoamme esiintymistilan ja ammattiapua alan toimijoille ja rikastamme pääkaupunkiseudun musiikkitarjontaa tuomalla kansainvälisiä esityksiä Suomeen. Pidämme huolta siitä, että marginaalisetkin musiikin lajit pääsevät esille ja yleisön tietoon. Tätä varten järjestämme muun muassa maailmanmusiikki-, jazz-, folk- ja nykymusiikkitapahtumia. Monipuolisen ohjelmiston motto on: kaikkea – paitsi yhdentekevää”, Loponen-Kyrönseppä sanoo.

Kunniamaininta myönnettiin Savoy-teatterille 13.12.2022.

Pro Musiikintekijät -kunniamaininta jaetaan vuosittain henkilölle tai taholle, joka on edistänyt suomalaisen kevyen musiikin asemaa. Kunniamaininta ei sisällä rahallista arvoa.

Kuvassa vasemmalta Suomen Musiikintekijöiden varapuheenjohtaja Markus Nordenstreng, Savoy-teatterista Päivi Loponen-Kyrönseppä, Sirpa Hynninen, Sari Huotari sekä Ilari Suonpää ja Suomen Musiikintekijöiden puheenjohtaja Kaija Kärkinen.  

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Nina Lith
Viestintäpäällikkö
Suomen Musiikintekijät ry
+358 41 517 8998
nina.lith@musiikintekijat.fi

Jaa uutinen:
X
Sulje ja palaa listaan

Lisää uutisia