Koulutus

Nuori soittaa! -tapahtuma järjestetään 1.–2.12. 2022.

Musician is practicing violin in a music practice classroom prepare for performing violin stage. Concept of practicing violin for professional skills. Selected focus

Nuori soittaa! on valtakunnallinen tapahtuma, joka toteutetaan ympäri Suomea 1.-2.12.2022. Tapahtuman aikana nuorten soittajien muodostamat kokoonpanot vierailevat toistensa luona ja esittävät ohjelmistoaan. Nuori soittaa! avaa ovet musiikkioppilaitosten maailmaan myös niille, joille se ei ole ennestään tuttu.

Tapahtuma on valtakunnallinen, mutta se toteutetaan paikallisesti:

  • To 1.12. on oppilaitosten oma päivä, jolloin Nuori soittaa! -oppilaitokset järjestävät avoimet harjoitukset ja/tai avointen ovien päivät. Harjoituksiin kutsutaan omia sidosryhmiä, vanhempia, mediaa ja paikallisia päättäjiä. Tapahtumassa soitetaan Finlandia-hymni oppilaitoksen itse valitsemalla kokoonpanolla (esim. kuoro-, orkesteri- tai duosovitus) siten, että Finlandia soi klo 18 ympäri Suomen.
  • Pe 2.12. on oppilaitosten vierailupäivä, jolloin yksi oppilaitos isännöi/emännöi 2-5 vierailua. Vierailujen aikana Nuori soittaa! -kokoonpanot soittavat ohjelmistonsa toisilleen sekä pedagogiselle raadille, joka muodostetaan oppilaitosten opettajista, rehtoreista ja mahdollisesti ulkopuolisista asiantuntijoista. Raadin kokoaminen on oppilaitosten vastuulla, mutta SML kontaktoi pyydettäessä paikallisia musiikkivaikuttajia, joita toivotaan raatiin mukaan.

Lisäksi hankkeesta on mahdollista toteuttaa erilaisia alueellisia variaatioita.

Hanketta koordinoi Suomen musiikkioppilaitosten liitto, joka on kutsunut tapahtumalle suojelijat tunnetuista musiikki- ja kulttuurialojen vaikuttajista. Suojelijoina ovat ainakin opetusministeri Li Andersson, Kulta ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen ja kapellimestari Atso Almila.

Jaa uutinen:
X
Sulje ja palaa listaan