Ammattilaiset
Kansainvälisyys
Teokset

Niilo Tarnasesta ECSAn taidemusiikkikomitean varapuheenjohtaja

Suomen Säveltäjät ry:n varapuheenjohtaja Niilo Tarnanen on valittu ensimmäisenä suomalaisena European Composer & Songwriter Alliancen (ECSA) hallituksen jäseneksi ja ECSAn taidemusiikkikomitea ECF:n toiseksi varapuheenjohtajaksi. Valinta tehtiin 14.–15. helmikuuta pidetyssä ECSAn yleiskokouksessa. ECSAn hallituksen puheenjohtajaksi valittiin ruotsalainen Helienne Lindvall ja varapuheenjohtajiksi itävaltalainen Zahra Mani sekä tanskalainen Jesper Hansen.

Niilo Tarnanen (34) on Vantaalla asuva säveltäjä, joka on kamarimusiikkiin painottuvassa tuotannossaan tutkinut musiikkia pelinä sekä muita esityskohtaisen muodon mahdollisuuksia. Tarnanen on toiminut Suomen Säveltäjien varapuheenjohtajana huhtikuusta 2021 ja International Society for Contemporary Music – ISCM:n Suomen sektion presidenttinä vuodesta 2020. Hänen aiempiin luottamustoimiinsa kuuluvat muun muassa Sibelius-Akatemian ylioppilaskunnan ja nuorten säveltäjien yhdistys Korvat auki ry:n puheenjohtajuudet.

”Edessämme on pandemian kurittaman musiikkialan kestävä jälleenrakentaminen, joka vaatii monien näkökulmien yhteensovittamista. Oikeudesta tulla toimeen työllään ei voi kuitenkaan tinkiä, tästä olemme ECSAssa samaa mieltä maasta ja komiteasta riippumatta. On todella hienoa päästä puolustamaan ammattikuntamme oikeuksia Euroopan laajuisesti, osana taitavaa ja moniäänistä ECSAn hallitusta”, Niilo Tarnanen sanoo.

Suomen Säveltäjien kansainvälinen edunvalvontakumppani

European Composer & Songwriter Alliance on säveltäjä- ja musiikintekijäjärjestöjen liittouma, joka keskittyy toiminnassaan erityisesti EU-tason edunvalvontaan. Suomen Säveltäjät ry on edustettuna ECSAn taidemusiikkikomitea ECF:ssä (European Composers Forum), joka valvoo taidemusiikin säveltäjien taiteellisia ja ammatillisia etuja sekä edistää nykytaidemusiikin asemaa Euroopassa.

Suomalaisia myös ECSAn työryhmiin

ECSAlla on myös useita työryhmiä, joihin valittiin yleiskokouksen yhteydessä uusia jäseniä. Suomen Säveltäjien jäsenistöstä Tytti Arola valittiin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskysymyksiin keskittyvän Diversity & Inclusion -työryhmän jäseneksi ja Tze Yeung Ho ECCO-työryhmään, joka työskentelee European Contemporary Composers Orchestra -konserttihankkeen parissa. Lisäksi Niilo Tarnanen osallistuu ECSAn Sustainability-työryhmän työskentelyyn.

Lue lisää ECSAn verkkosivuilta 

Jaa uutinen:
X
Sulje ja palaa listaan