Ammattilaiset
Palkinnot

Muusikkojen liiton tunnustuspalkinto 2021 Patrik Stenströmille

Muusikkojen liiton vuoden 2021 tunnustuspalkinto on myönnetty muusikko Patrik Stenströmille merkittävästä työstä liiton toimintapiirissä. Stenström on toiminut ansiokkaasti muusikkoyhteisön, orkesterikentän ja musiikkialan hyväksi lukuisissa luottamustoimissa ja tehtävissä. Palkinto on arvoltaan 5000 euroa.

Patrik Stenström (s. 1971) tunnetaan muusikkona, joka on aina tehnyt enemmän kuin yhdeltä ihmiseltä voi odottaa. Hän on paitsi taidokas muusikko myös luotettu kollega ja yhteisten asioiden näkemyksellinen edistäjä. Stenström on aina katsonut isoa kuvaa ja vuosia eteenpäin, silloinkin kun nykyisyys ja lähitulevaisuus ovat tarjonneet ihan tarpeeksi akuutteja haasteita.

Stenström on aina kantanut huolta muiden jaksamisesta, vaikka omia vastuita ja tehtäviä on riittänyt välillä liiaksi asti. Parhaillaan Stenström opiskelee työnohjaajaksi.

Patrik Stenström on toiminut lukuisissa musiikkialan luottamustehtävissä ja muissa tehtävissä, joista mainittakoon muutamia:

  • Muusikkojen liiton hallituksen varapuheenjohtaja
  • Helsingin Muusikot ry:n puheenjohtaja
  • Kansallisoopperan orkesterin valtuuskunnan puheenjohtaja
  • Kansallisoopperan hallituksen henkilökunnan edustaja
  • Muusikko-lehden päätoimittaja
  • Muusikkojen Sairauskassan varapuheenjohtaja
  • Esittävän säveltaiteen edistämissäätiön varapuheenjohtaja
  • Musiikin edistämissäätiön elävän musiikin toimikunnan puheenjohtaja
  • Opetus- ja kulttuuriministeriön nimeämän VOS-lautakunnan jäsen

Erityisesti mainittakoon Stenströmin arvokas panos Muusikko-lehden kehittämisessä laadukkaaksi ja monimuotoiseksi ammatilliseksi julkaisuksi.

Patrik Stenströmin klarinettiopinnot etenivät Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen ja solistisen koulutusohjelman kautta A-tutkintoon vuonna 1999 ja edelleen musiikin maisteriksi. Stenström on toiminut avustajana useissa Suomen orkestereissa, etenkin pääkaupunkiseudulla, sekä vakituisissa työsuhteissa Tampereen Kaupunginorkesterissa ja vuodesta 2001 alkaen Suomen Kansallisoopperan orkesterissa. Patrik Stenströmille myönnettiin Suomen Leijonan ritarimerkki vuonna 2021.

Palkinto luovutettiin Stenströmille lauantaina 23. huhtikuuta 2022 Suomen Kansallisoopperassa klo 21. Lue lisää palkinnonluovutustilaisuudesta täältä.

5 000 euron suuruinen tunnustuspalkinto myönnetään vuosittain merkittävästä työstä Muusikkojen liiton toimintapiirissä. Tunnustuspalkinto on jaettu vuodesta 1978 alkaen. Katso kaikki palkinnonsaajat täältä.

Kuva: Jaakko Paarvala

Jaa uutinen:
X
Sulje ja palaa listaan