Ammattilaiset
Tuet

Musiikintekijöiden rahaston stipendit jaettu

Stipendien hakumäärä väheni korona-ajan ennätyshakumäärien jälkeen.

Suomen Musiikintekijät ry:n rahastoon lähetettiin vuoden 2022 toisessa haussa yhteensä 921 stipendihakemusta, kun kevään haussa hakemuksia vastaanotettiin 1142 kappaletta. Rahaston toimikunta jakoi stipendivaroja yhteensä 142 450 euroa ja ne jaettiin kokonaisuudessaan yhteensä 64 hakijalle, eli noin 7% hakijoista sai tukea.

Valtaosa stipendivaroista, eli 98 900 euroa jaettiin 37 hakijalle työskentelystipendinä eli luovaan työskentelyyn tarkoitettuna tukena. Kaluston hankintaan tai esim. työhuonevuokraan tarkoitettua Hankintastipendiä jaettiin  33650 eurolla yhteensä 21 hakijalle. Residenssi- ja työskentelymatkoihin tarkoitetun Reissustipendin sai kuusi hakijaa, ja pitkäkestoiseen työskentelyyn tai esimerkiksi erityislaatuisiin tukemiseen tarkoitettua Erityisstipendiä ei jaettu. Myönnetyt summat vaihtelivat 550 eurosta 3000 euroon.

Musiikintekijöiden rahaston toimikunnan puheenjohtaja Minna Huuskonen toteaa pandemian rauhoittumisen näkyvän nyt hakemuksissa.

”Syksyn stipendihakemuksissa näkyi selvästi pandemian hellittäminen. Hakemuksia tuli selkeästi vähemmän verrattuna kevään kierrokseen ja varsinkin työskentelystipendihakemusten määrä laski selvästi. Reissustipendejä haettiin sen sijaan huomattavasti enemmän pitkän tauon jälkeen.”

Musiikintekijöiden rahaston toimikunta jakoi stipendejä seuraavasti:

Työskentelystipendit

  • Jaettiin 37 kpl
  • Yhteensä 98 900 euroa
  • Myöntösummat vaihtelivat 1500 eurosta 3000 euroon

Hankintastipendit

  • Jaettiin 21 kpl
  • Yhteensä 33 650 euroa
  • Myöntösummat vaihtelivat 550 eurosta 3000 euroon

Reissustipendit

  • Jaettiin 6 kpl
  • Yhteensä 9 900 euroa
  • Myöntösummat vaihtelivat 600 eurosta 3000 euroon

Erityisstipendejä ei jaettu

Myönnetyt stipendit löytyvät klaavi.fi-sivustolta. Seuraava Musiikintekijöiden rahaston stipendihaku on helmikuussa 2023.

Musiikintekijöiden rahastosta on mahdollista hakea neljää erilaista stipendiä: Työskentelystipendi on tarkoitettu työskentelemiseen musiikintekijänä, eli säveltämiseen, sanoittamiseen ja sovittamiseen, Reissustipendi on tarkoitettu puolestaan säveltämisestä, sanoittamisesta tai sovittamisesta aiheutuvien matkojen kustannuksiin ja Hankintastipendi on tarkoitettu esimerkiksi luovaa työtä tukeviin laitehankintoihin ja esimerkiksi studion vuokraan parempien demoäänitteiden aikaansaamiseksi. Erityisstipendi puolestaan voidaan myöntää hakemukselle, jossa erityisen suuren tuen tarve on hyvin perusteltu ja hakijan tulee olla myös vakiinnuttanut asemansa musiikintekijänä.

Kaikki stipendit ovat tarkoitettu nimenomaan musiikintekemiseen, eikä esimerkiksi esiintymiseen liittyviin tarpeisiin. Hakijan ei tarvitse olla Suomen Musiikintekijöiden jäsen. Musiikintekijöiden rahastosta stipendin saanut ei voi saada seuraavan kahden hakukierroksen aikana stipendiä.

Musiikintekijöiden rahasto edistää ja tukee suomalaisten musiikintekijöiden toimintaa ja työtä jakamalla stipendejä. Rahastoa hallinnoi musiikintekijöiden etujärjestö Suomen Musiikintekijät ry.Rahastoon siirrettävät varat ovat peräisin Kopiosto ry:n Suomen Musiikintekijät ry:lle vuosittain tilittämistä kevyen musiikin teosten valokopiointikorvauksista.

Jaa uutinen:
X
Sulje ja palaa listaan

Lisää uutisia