Ammattilaiset
Palkinnot

Jellonagaalassa palkittiin lastenmusiikin tekijöitä

Lastenmusiikkipäivää juhlittiin lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2023 vuoden 2024 lastenmusiikkipääkaupungissa Jyväskylässä. Juhlapäivä huipentui Jellonagaalaan, jossa palkittiin genren tekijöitä.

Lastenmusiikkipäivää juhlittiin jo kuudetta kertaa. Lastenmusiikin oma juhlapäivä järjestettiin yhteistyössä Jyväskylän KulttuuriAitan, Konserttikeskuksen, Suomen musiikkikasvatusseura FiSME ry:n, Suomen musiikintekijöiden sekä Varhaisiän musiikinopettajien VaMo ry:n kanssa. Tapahtumaa tuki myös Musiikin edistämissäätiö.

Päivä täynnä yhteisvoimin järjestettyjä tapahtumia

Päivän Jyväskylän kaupunginteatterilla aloitti kaksi juhlakonserttia, jotka järjestettiin yhteistyössä Konserttikeskuksen kanssa. Ystävien juhla – konsertit olivat myös osa Konserttikeskuksen 60-vuotisjuhlavuoden konserttisarjaa. Konsertissa esiintyivät Mimmit, Pentti Rasinkangas, Klovni Dodo ja Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis yhdessä Jyväskylän musiikkiluokkien kuoron kanssa. Kuoroa johti Hanna Pitkänen.

Konserttiin osallistui paikan päällä satoja lapsia ja sitä oli mahdollista seurata myös livestriimin kautta. Konsertin tallenne on katsottavissa Lastenmusiikki ry:n YouTube -kanavalla.

Iltapäivän seminaarissa kuultiin paljon puheenvuoroja ja esityksiä erilaisista lähestymistavoista musiikkikasvatukseen. Seminaarissa haluttiin kannustaa kaikkia musiikin käyttöön monipuolisesti aihealueella ”Jokainen on musiikkikasvattaja”. Myös seminaarin tallenne on katsottavissa Lastenmusiikki ry:n YouTube -kanavalla.

Päivä huipentui Jellonagaalaan, jossa palkittiin lastenmusiikin tekijöitä, esittäjiä, tekoja ja elämäntyötä. Tänä vuonna ehdotuksia kategorioihin tuli ennätyspaljon ja yhdistyksen ulkopuolisilla raadeilla oli suuri, mutta iloinen urakka.

Jellonagaalassa 2023 palkitut

  • Elämäntyöpalkinnot: Mikko Perkoila, Eija Ahvo ja Susanna Haavisto
  • Vuoden lastenmusiikkiteko: Luca Gargano
  • Vuoden tulokas: Maailman vahvin pupu
  • Vuoden artisti tai yhtye: Tuija Rantalainen
  • Vuoden lastenlevy: Vallattoman laivan laulut (säv. Soili Perkiö, san. Liisa Kallio, sov. Loiskis)
  • Vuoden lastenmusiikintekijä: Tuija Rantalainen
  • Vuoden lastenlaulu: Herkules-Kukko (säv. Soili Perkiö, san. Liisa Kallio, sov. Loiskis)

Lastenmusiikki ry

Lastenmusiikki ry on vuonna 2018 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää kotimaisen lastenmusiikin ja sen tekijöiden asemaa Suomessa. Yhdistys hallinnoi Lastenmusiikkipäivää, joka järjestetään vuosittain yhteistyökumppaneiden kanssa.

Jaa uutinen:
X
Sulje ja palaa listaan

Lisää uutisia