Ammattilaiset
Palkinnot

Viulisti Pekka Kuusisto palkittiin merkittävästä kulttuuriteosta

Suomen Kulttuurirahasto jakoi Kalevalanpäivän kunniaksi kolme 40 000 euron palkintoa merkittävistä kulttuuriteoista. Palkinnon saavat arkkitehti Benito Casagrande, kemian tohtori Mirja Salkinoja-Salonen sekä muusikko Pekka Kuusisto.

Pekka Kuusisto (s. 1976) on tullut tunnetuksi poikkeuksellisen monipuolisena muusikkona, joka on yhtä luonteva viulukonserttojen solistina, kapellimestarina, kamarimuusikkona, säveltäjänä, sovittajana, festivaalinjohtajana ja kansanmuusikkona kuin sirkuksessa tai teatterilavalla, jazzin tai elektronisen musiikin maailmassa – ja ottamassa kantaa luonnon tai oikeudenmukaisuuden puolesta.

Kuusisto aloitti viulunsoiton kolmivuotiaana ja hän on myös toistaiseksi ainoa suomalainen Sibelius-viulukilpailun voittaja. Kuusisto voitti kansainvälisesti arvostetun kilpailu vuonna 1995. Pekka Kuusiston koti on Pernajassa, mutta hänellä on vakituiset orkesterikiinnitykset tällä hetkellä Oslossa, Baselissa, San Franciscossa, Bremenissä ja pian myös Helsingissä.

Kuusisto on tehnyt koko uransa ajan työtä kansainvälisillä areenoilla ja tehnyt tätä kautta myös suomalaista musiikkiosaamista ja musiikkialaa tunnetuksi. Hänen repertoaarinsa on hyvin laaja, ulottuen barokista kokeellisimpaan nykymusiikkiin. Viimeisten vuosien aikana Kuusisto on siirtynyt myös kapellimestarin tehtäviin ja hänet nähdään yhä useammin orkesterinjohtajana eri puolilla maailmaa.

Katso video Pekka Kuusiston urasta

Jaa uutinen:
X
Sulje ja palaa listaan

Lisää uutisia