Ala yhteiskunnassa
Ammattilaiset
Kansainvälisyys
Tulevaisuus

Status-verkosto julkaisi raportin taidemusiikin tilanteesta Pohjoismaissa

STATUS on pohjoismaisten musiikkialan toimijoiden verkosto, joka pyrkii vahvistamaan pohjoismaista yhteistyötä klassisen ja nykymusiikin aloilla. Verkostoon kuuluvat Iceland Music Information Centre (IMIC), Music Finland, Music Norway, Unga Tankar om Musik (UTOM, Ruotsi) sekä tanskalainen Art Music Denmark (aiemmin Snyk), joka myös teki aloitteen verkoston perustamiseen viime vuonna.

Verkosto on nyt julkaissut raportin klassisen ja nykymusiikin toimintaympäristöstä Pohjoismaissa. Raportin mukaan klassisen ja nykymusiikin kentät eri Pohjoismaissa käyvät läpi kiinnostavia muutoksia mutta myös kohtaavat uusia haasteita, joihin voidaan kehittää ratkaisuja yhteistyössä. Havaituista eroista huolimatta tutkimusraportissa todetaan, että monet näistä muutoksista ja haasteista ovat tavalla tai toisella maille yhteisiä.

STATUS-verkosto toivoo raportin saavuttavan musiikkisektorin toimijat, sidosryhmät ja päättäjät Pohjoismaissa. STATUS aikoo jatkaa tutkimusta kahdella projektilla: julkaisemalla pohjoismaisten musiikkiorganisaatioiden kartoituksen sekä järjestämällä laajemman pohjoismaisen kokoontumisen klassisen ja nykymusiikin sektorin tilanteesta.

Raportin kuvailemat esimerkit inspiroivat parhaimmassa tapauksessa tutkimaan ja kokeilemaan uusia mahdollisuuksia ja vaikuttavat positiivisesti taidemusiikin tilanteeseen Pohjoismaissa. Eri maista kootut esimerkit liittyvät yhteistyöhön, rakenteisiin, yleisöihin, arvoihin ja tuotantoihin.

Raportin metodologian kehitti tanskalainen strategisen tutkimuksen toimisto Bespoke. Raportti on vapaasti luettavissa osoitteessa nordicstatus.org.

STATUSta tukevat Augustinus Fonden, The Nordic Culture Fund, The Danish Art Foundation, Signatur ja Marcus and Amalia Wallenberg Foundation.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Merja Hottinen
Tutkimuspäällikkö
Music Finland
+358 50 347 7549
merja.hottinen@musicfinland.fi

Jaa uutinen:
X
Sulje ja palaa listaan