Ammattilaiset
Teokset
Tuet

Madetoja-säätiö myönsi ennätyksellisen määrän avustuksia suomalaisen taidemusiikin edistämiseen

Madetoja-säätiö on myöntänyt 85 100 euroa avustuksia ja apurahoja taidemusiikin kentälle suomalaisen musiikin edistämiseen, erityisesti uusien sävellysten tilaamiseen. Aiempia vuosia suuremmalla jaolla haluttiin huomioida korona-ajan aiheuttama poikkeustila säveltäjille ja koko musiikkialalle.

Tammikuun 2022 hakukierroksella tukea myönnettiin yhteensä 26 hakijalle. Hakemuksia saapui yhteensä 120. Säätiö myöntää avustuksia uusien suomalaisten sävellysten tilaamiseen ja Leevi Madetojan teoksiin liittyviin hankkeisiin sekä rajoitetusti muiden konserttien ja äänitteiden tukemiseen. Avustusten saajat on julkaistu Suomen Säveltäjien verkkosivuilla.

Tavallista suuremman jaon mahdollisti osaltaan Suomen Säveltäjät, joka ohjaa Madetoja-säätiölle tukea. Yhdistys osoitti Kopioston yhdistykselle maksamia kollektiivisia tekijänoikeuskorvauksia säätiölle tälle vuodelle aiempaa enemmän.

”Korona-ajan rajoitukset ovat aiheuttaneet musiikkialalla sävellystilausten ja esitysten peruuntumista ja jatkuvaa siirtymistä sekä vähentäneet tekijänoikeustuloja oleellisesti. Iloitsen siitä, että Madetoja-säätiö pystyy nyt tukemaan taidemusiikin ammattilaisten työtä tavallista enemmän, sillä pandemia vaikuttaa alaan viiveellä vielä pitkään”, Madetoja-säätiön hallituksen puheenjohtaja Lotta Wennäkoski sanoo.

Leevi Madetoja (1887–1947) testamenttasi teostensa tekijänoikeustulot Suomen Säveltäjät ry:lle, ja testamentti toteutui Madetojan puolison L. Onervan kuoleman jälkeen vuonna 1973. Vuonna 1997 perustettiin Madetoja-säätiö, jonka tarkoituksena on Madetojan teosten sekä muun suomalaisen luovan säveltaiteen julkistaminen ja tukeminen.

Jaa uutinen:
X
Sulje ja palaa listaan