Ammattilaiset
Palkinnot

Muusikkojen liiton Nyrkki-palkinto Paula Vesalalle ja Mikko Kososelle

Muusikkojen liitto palkitsee muusikot Paula Vesalan ja Mikko Kososen Nyrkki-palkinnolla merkittävästä teosta muusikkoyhteisön ja koko musiikkialan hyväksi.

Muusikko Paula Vesala on määrätietoisesti nostanut esiin musiikin esittäjien epäoikeudenmukaista tilannetta. Vesala on toiminut kollegojensa ja muusikkoyhteisön hyväksi poikkeuksellisella rohkeudella sekä laittanut itsensä likoon puhuessaan suoraan ja oikeudenmukaisuutta puolustaen.

Muusikko Mikko Kosonen on väsymättä ja näkemyksellisesti käynyt keskustelua musiikkialan ja musiikin esittäjien ahdingosta. Kosonen on haastanut niin päättäjiä kuin musiikkialaa aktiivisella osallistumisellaan ja aloitteellisuudellaan yhteiskunnallisessa keskustelussa sekä edistänyt musiikin esittäjien asemaa.

Nyrkki-palkinnolla Muusikkojen liitto kiittää Paula Vesalaa ja Mikko Kososta merkittävästä teosta muusikkoyhteisön ja musiikkialan hyväksi pandemia-ajan haasteiden keskellä. Vesala ja Kosonen ovat tinkimättömällä asenteella edistäneet muusikkoyhteisön asemaa ja näkyvyyttä.

Vuonna 2021 lanseeraamallaan Nyrkki-palkinnolla Muusikkojen liitto palkitsee aktivismia ja tekoja, jotka edistävät musiikin esittäjien asiaa. Palkinnon on tehnyt kuvataiteilija Jani Leinonen, ja se on valettu ensimmäisen Nyrkki-palkinnon saajan, muusikko Aki Haurun nyrkin mallin mukaiseksi.

Palkinto luovutettiin tiistaina 7. kesäkuuta 2022 klo 10 Muusikkojen liiton tiloissa.

Kuvat:
Mikko Kosonen, kuvaaja Jonna Öhrnberg
Paula Vesala, kuvaaja Viivi Huuska

Jaa uutinen:
X
Sulje ja palaa listaan