Ammattilaiset
Palkinnot

Musiikin valtionpalkinnot Riikka Talvitielle ja Hectorille

Valtion taidetoimikunnat ovat myöntäneet vuoden 2022 valtionpalkinnot ansioituneille taiteilijoille, työryhmille ja taideyhteisöille. Tänä vuonna jaettiin ensimmäistä kertaa myös taiteen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden palkinto.

Taiteen edistämiskeskus jakoi yhteensä 15 valtionpalkintoa ansioituneille taiteilijoille ja taideyhteisöille. Muusikko-musiikintekijä Hector ja säveltäjä Riikka Talvitie nimettiin tämän vuoden musiikin valtionpalkintojen saajiksi

Hector (Heikki Harma s. 1947) on suomirockin ja suomenkielisen rocklyriikan uranuurtaja ja suunnannäyttäjä. Hectorin viidelle vuosikymmenelle yltävä ura kasvoi 1960-luvun rautalangan, folkin ja protestilaulujen, 1970-luvun illuusioiden ja 1980-luvun illuusiottomuuksien maailmoista.

Riikka Talvitie (s. 1970) on ikäpolvensa johtavia suomalaisia säveltäjiä. Hän opiskeli oboensoittoa, sävellystä ja elektronimusiikkia Sibelius-Akatemiassa ja Pariisissa.

Tutustu Hectorin ja Riikka Talvitien palkitsemisperusteisiin sekä muihin palkinnonsaajiin Taiteen edistämiskeskuksen sivuilla.

Jaa uutinen:
X
Sulje ja palaa listaan