Musiikki vaikuttaa

Musiikki edistää terveyttä ja hyvinvointia, lisää myyntiä ja viihtyvyyttä. Musiikilla houkutellaan uusia matkailijoita, rakennetaan siltoja kulttuurien välille ja avataan ovia uudelle. Musiikki on arkea ja juhlaa, iloa ja surua. Se on tekijöidensä tunne ja kuuntelijansa maailma. Tutustu tarinoihin musiikin vaikuttavuudesta.

Teosto: Julianna Jokela, kuvaaja Tero Ahonen
Ammattilaiset
Kuuntelu ja käyttö
Teokset
Yritykset
Äänitteet

Kaupallisen radion formaatit luodaan musiikin kautta

Nelonen Median musiikkipäällikkö Jani Juntunen, Radio Novan kanavapäällikkö Niina Jokiaho ja NRJ:n maajohtaja Esa Lahdenpää kertovat, miten Suomen kuunnelluimpien kaupallisten radiokanavien formaatit syntyvät eri kohderyhmien mieltymyksiin nojaten.

Ala yhteiskunnassa
Musiikin vaikutukset

Emma von Weissenberg – musiikkiterapeuttina saattohoidossa

Emma von Weissenberg on opiskellut Yhdysvalloissa musiikkiterapeutiksi ja työskennellyt siellä saattohoitopotilaiden kanssa. Alun perin Helsingistä lähtöisin oleva von Weissenberg on palaamassa nyt Suomeen toiveenaan kokemustensa ja osaamisensa hyödyntäminen musiikkiterapian parissa.

Kuuntelu ja käyttö
Musiikin vaikutukset

Soivat kuljetusrobotit ilahduttavat S-ryhmän ruoan verkkokaupan asiakkaita 

Tärkeintä kuljetusrobottien musiikkivalinnoissa on tunnistettavuus ja rakastettavuus, sanoo Content Designerina S-kaupat-palvelulle työskentelevä Eeva Kallas.

Kuuntelu ja käyttö
Musiikin vaikutukset

Juhlamaailma saa asiakkailta kiitosta vastuullisesta musiikinkäytöstä

Ilmapallokeskus on tarjoillut suomalaisille elämyksiä jo yli 30 vuoden ajan. Yrityksen tunnetuimmalla kuluttajabrändillä, Juhlamaailmalla, on seitsemän myymälää ja verkkokauppa.

Ala yhteiskunnassa
Keikat ja konsertit
Vastuullisuus

Musiikki ja ilmastonmuutos: millainen on livemusiikin hiilijalanjälki?

Suomalaisen elävän musiikin alalle on nyt julkaistu oma ilmastotiekartta. Se ohjaa tapahtuma-alaa viisaiden valintojen kautta kohti kestävää tulevaisuutta.

Vastuullisuus
Äänitteet

Musiikki ja ilmastonmuutos: jättääkö musiikin striimaus jäljen?

Fyysisten äänitteiden vaivuttua marginaaliin musiikkiteollisuuden ympäristövaikutusten ajateltiin vähenevän. Tosiasiassa ne eivät ole koskaan olleet yhtä suuret kuin nyt.

Musiikin vaikutukset
Yritykset

Tykkimäen huvipuisto jää asiakkaan mieleen myös äänimaailman avulla

Kouvolassa sijaitseva Tykkimäen huvipuisto tunnistetaan tarttuvasta mainossävelmästään, mutta huvipuiston äänimaailma on muutenkin hyvin pitkälle mietittyä.

Musiikin vaikutukset

Musiikki rauhoittaa stressaavaa odotustilannetta Eläinsairaala Evidensia Tammistossa

Musiikin soittaminen eläinsairaalan kaltaisessa ympäristössä ei ole itsestäänselvyys. Miten stressaavaan tilanteeseen joutuneet eläimet ja niiden omistajat reagoivat musiikkiin?

Musiikin vaikutukset
Tutkimus

Musiikki osana terveyden ja sairauden hoitoa

Alkuperäiskansojen parannus- ja hoivatyöhön kuuluu ja on aina olennaisena osana kuulunut, musiikki. Myös tämänhetkisen tieteellisen tutkimustiedon valossa musiikin tekeminen ja sen kuluttaminen, on ihmiskeholle ja mielelle hyvin edullista.

Koulutus
Musiikin vaikutukset

Tai­de­kas­va­tus tu­kee opis­ke­li­jan kas­vua maailman­kan­sa­lai­sek­si

Kuuntelu ja käyttö
Musiikin vaikutukset
Tutkimus
Yritykset

Musiikista energiaa ja tuottavuutta työhön

Taustamusiikki vaikuttaa tutkitusti paitsi yrityksen asiakaskokemukseen myös henkilökunnan yleiseen hyvinvointiin ja työnteon tehokkuuteen.

Musiikin vaikutukset
Tutkimus

Musiikkiharrastuksen positiiviset vaikutukset näkyviksi

Kansalaisfoorumi ja sen jäsenjärjestöt kehittivät mittariston kulttuuriharrastamisen vaikutusten mittaamiseksi. Mittaristoa hyödynnettiin keväällä 2022 toteutetussa Kulttuuriharrastamisen koetut vaikutukset -selvityksessä, johon saatiin yli 1300 vastausta kulttuurin harrastajilta.

Musiikin vaikutukset

Karaokella hetkeksi paratiisiin

Dokumenttielokuva Karaokeparatiisi kertoo tuttujen biisien valtavasta voimasta.

Musiikin vaikutukset
Tutkimus

Musiikki auttaa aivojen kuntoutuksessakin

Arkikokemuksemme tietää, että musiikki on voimakas emotionaalinen virike. Samaa sanoo aivotutkimus, kertoo Helsingin yliopiston neuropsykologian apulaisprofessori Teppo Särkämö. Musiikki aiheuttaa aivojen tunteidensäätelyjärjestelmässä mitattavissa olevia reaktioita.

Ammattilaiset

Tämä on meidänkin isänmaamme

Laulujen täytyy jäädä elämään ja historiaan on jäätävä tieto siitä, että meilläkin on ollut oma kieli, kulttuuri ja musiikki, sanoo romanimusiikin perinteen tallentaja, laulaja Hilja Grönfors. ”Se on antini heimolleni ja koko Suomen kansalle."

Ammattilaiset
Kansainvälisyys

Kotistudiolta maailmanmaineeseen

Moni ei tunne elektronista musiikkia tekevää Axel Thesleffiä, mutta hän on yksi kuunnelluimmista suomalaisista artisteista maailmalla.

Musiikin vaikutukset
Tutkimus

Uutta tutkimusta musiikin voimasta Jyväskylän yliopistossa

Viimeaikainen tieteellinen tutkimus on todentanut musiikkiterapian tehon masennuksen hoidossa. Nyt Jyväskylän yliopistossa selvitetään, miten terapia käytännössä toimii ja kuinka sen vaikutusta voitaisiin tehostaa.

Kuuntelu ja käyttö
Musiikin vaikutukset
Talous

Asiakaskokemuksen kehittäminen taustamusiikin avulla: neljä tapaa, joilla musiikki vaikuttaa

Mihin taustamusiikin voima perustuu? Ikiaikaisiin ja inhimillisiin musiikin vaikutuksiin, jotka käymme läpi tässä jutussa.

Kuuntelu ja käyttö
Musiikin vaikutukset
Talous

K-Supermarket Förissä taustamusiikki vahvistaa yritysmielikuvaa

Huolellisesti valittu taustamusiikki vahvistaa yrityksen parhaita puolia – taustamusiikilla on suuri vaikutus tunnelmaan ja asiakaskokemukseen.

Kuuntelu ja käyttö
Musiikin vaikutukset

Tutkimuksia musiikin tehosta

Tutkimusten mukaan oikein valittu musiikki saa asiakkaat viihtymään pitempään sekä kuluttamaan enemmän rahaa. Ei ole sama, mitä musiikkia soitetaan. Parhaiten vaikuttaa yrityksen brändiin istuva musiikki, jonka asiakkaat tunnistavat. Tuttujen artistien musiikki herättää muistoja ja tunteita.

Rajaa artikkeleita
Sulje valikko
0
0