Vastuullisuus

Elma tukee musiikkialan kestävän kehityksen toimia

Uusi elävän musiikin alan digitaalinen kestävän kehityksen alusta ELMA on julkaistu syyskuun lopulla 2022. Digitaalisella työkalulla elävän musiikin alan toimijat voivat luoda oman vastuullisuusohjelman, oppia lisää kestävästä kehityksestä sekä jakaa tietoa.

Elma on selainpohjainen suunnittelutyökalu, tietopankki ja yhteisöalusta, joka tarjoaa alan toimijoille tietoa, työkaluja ja tukea kestävän kehityksen edistämiseen. Tavoitteena on saada ekologinen, sosiaalinen ja taloudellinen kestävä kehitys osaksi jokaisen elävän musiikin toimijan – artistin, yhtyeen, orkesterin, tapahtumajärjestäjän ja tapahtumapaikan – jokapäiväistä toimintaa.

Elman sisältö perustuu YK:n seitsemääntoista kestävän kehityksen tavoitteeseen, jotka toimivat pohjana sekä vastuullisuusohjelman rakentamiselle että tieto- ja koulutuspaketille.

Ensimmäisenä alustalla on avattu tiekarttatyökalu, jolla voi luoda oman vastuullisuusohjelman. Työkalu sisältää konkreettisia toimenpide-ehdotuksia, ja se myös auttaa ohjelman seurannassa ja raportoinnissa. Tiekarttatyökalu on käyttäjille ilmainen, mutta vaatii rekisteröitymisen.

Digitaalinen tieto- ja koulutuspaketti julkaistaan YK:n päivänä 24.10. Vuoden loppuun mennessä rakennetaan vielä keskustelufoorumi verkostoitumiseen, vuorovaikutukseen ja tiedonjakoon. Foorumi suunnitellaan yhdessä Elman pilottikäyttäjien kanssa.

Elman sisältö on ensimmäisessä vaiheessa suomenkielinen, mutta myöhemmin alustasta on tarkoitus julkaista myös englanninkielinen versio. Hanketta hallinnoi Suomen Jazzliitto, ja alustan teknisestä toteutuksesta vastaa Positive Impact Oy. Rahoitusta hankkeelle on saatu opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämästä EU:n elpymis- ja palautumistukivälineestä, Musiikin edistämissäätiöltä (MES), Esittävän säveltaiteen edistämissäätiöltä (ESES) sekä kumppaneilta.

Hankkeen kumppaneita ovat KEMUT (Kestävämmän musiikkialan työkalupakki) -verkoston jäsenet, joihin Suomen Jazzliiton lisäksi kuuluvat Finland Festivals ry, LiveFin ry, Music Finland ry, Muusikkojen liitto sekä Suomen Sinfoniaorkesterit ry.

Lue lisää Elma.live-sivustolta.

Jaa uutinen:
X
Sulje ja palaa listaan